הקריאה לשמחה - השמחה מעבר למסכה / אביאל קוטלר כריכה קשה 270 עמ'.
מהי השמחה? איך מגיעים אליה? מה מיוחד בשמחה של חג הפורים?
בספר "קריאה לשמחה" תמצאו תשובה לשאלות אלה ועוד הרבה מידע מעניין על השמחה וחג הפורים. מתוך המבוא לספר: יום חמישי, ליל ראש חודש אדר ב' ה'תשסח, השעה: 20:30 – ההכנות למסיבת ראש חודש בעיצומן, ופתאום יריות נשמעות בחלל השכונה. אני תלמיד בכיתה יב בישיבה התיכונית ישלצ, שמיניסט שלא משער שחייו ישתנו מרגע זה והלאה. בדקות אלו נרצחו שמונה תלמידים אהובים וקדושים, ביניהם חברי הטוב יוחאי ליפשיץ היד. למחרת – ראש חודש אדר... במקום לעסוק בריבוי שמחה – אנו עסוקים בהלוויות, ומתחיל שבוע של ניחומים בבתי המשפחות השכולות. אִמְרַת חזל משנכנס אדר מרבין בשמחה – נשמעה רחוקה כל כך, ובאה בסתירה עם המציאות שנוצרה. כעבור חצי שנה החלטתי לקבל על עצמי משימה: לנסות ולראות אם אפשר לפתור את הסתירה שחוויתי באותו ראש חודש אדר. גמרתי בליבי לחקור מהי מידת השמחה, ובמיוחד שמחת פורים שבאה בהתנגשות גמורה עם המציאות הכואבת. במשך עשור נוצרו תובנות רבות, וכעת הגיע הזמן לחלוק אותן. התגובה לאובדן חיים היא העצמת החיים והעמקתם, בהכוונה של אלו שחיו את החיים באמת. ספר זה הוא ראשון מסדרת הספרים הקריאה לשמחה.
הרב ירחמיאל ויס, ראש ישיבת ירושלים לצעירים לשעבר: "קראתי חלקים מספרך והתפעמתי מהעושר הגדול של המקורות שהבאת בדבריך ומהבקיאות שרכשת תוך כדי עיסוק בנושא, ובעיקר התרשמתי מההעמקה, הלימוד והכתיבה של התכנים והמסקנות כפי שבאו לידי ניסוח בדבריך. אכן נתקיימה בך הפיכת המספד והיגון ואזירתם לשמחה ובנייה."
סיון רהב מאיר מתוך שיעורה על הספר "לפני כמה ימים נשלח אליי ספר נפלא ששמו 'קריאה לשמחה', ספר חדש על שמחה, פתחתי ונסחפתי ואיכשהו מצאתי את עצמי קוראת ממש כמעט את כולו ברצף... "
אביאל קוטלר למד כעשור בישיבה הגבוהה בבית אל, רב צבאי במילואים, מתמחה בהוראת תושבע וחינוך מיוחד. מעביר סדנאות והרצאות על מידת השמחה.