מהמטבח היהודי אלינוער רבין
בספר "מהמטבח היהודי" כ-170 מתכונים מכל פזורות ישראל , מתכונים שהיהודים אמצו במקומות מגוריהם והעניקו להם מגע וטעם שונים , ואותם הביאו אתם ארצה , כי במשפחות יהודיות נהוג לחגוג כל אירוע בסעודה.
חלק מהמאכלים שהעליות השונות הביאו אתם קבלו בארץ מפנה, בעיקר בגלל אותם מוצרים שלא מצאו כאן, אבל הבסיס נשמר , הוא מנציח את הזיקה לשורשים ומהווה סמל להמשכיות.
גם אחרי שנים בארץ, כל עדה שומרת כמעט בקנאות על שולחן ערוך משלה. בארץ התערבבו קצת המנהגים של כולם, אבל ישנן מנות שמלוות את המשפחה ונזכרים בהן בערגה, גם היום מדברים על האוכל היהודי כאוכל אשכנזי ולצדו אוכל ספרדי אבל בארץ התאחדו שני סגנונות הבישול וכולנו יצאנו ברווח גדול.
221 עמ'.
כריכה קשה
מהמטבח היהודי זול ספר ספרי קודש