נפשי בשאלתי - הלכות בריאות הנפש / הרב יונתן רוזנצוויג וד"ר שמואל הריס
כריכה קשה. 512 עמ'
האם מי שמתמודד עם דיכאון יכול לשמוע מוזיקה בשבת? מאילו חומרות בהלכות טהרה אפשר ורצוי לפטור את מי שמתמודדת עם הפרעה טורדנית־כפייתית? האם אדם שהוריו התעללו בו חייב בכיבוד אב ואם?
כיום הולכת וגוברת המודעות לבריאות הנפש, ורבים המתמודדים עם אתגרים בתחום זה פונים לרבנים בשאלות הלכתיות. מלבד ידיעת ההלכות, על הפוסקים להכיר את עולם המחקר הפסיכולוגי והפסיכיאטרי ואת המציאות הטיפולית והשינויים המתרחשים במקצוע מפעם לפעם. היכולת לתת מענה נכון וראוי זקוקה לעידוד ולחיזוק גדול.
המטרה העיקרית של הספר "נפשי בשאאלתי" איננה רק לתת מידע עדכני ומדויק, אלא גם להציב בקדמת הבמה את השיח על בריאות הנפש. ציבור המתמודדים עם אתגרי בריאות הנפש, ובני משפחתם של המתמודדים, הם הקהל החשוב ביותר של הספר. מטרה חשובה נוספת של ספר זה היא התרומה למאבק המתמשך בהפרכת הסטיגמה והשיפוטיות. אלו החולים בחולִי הנפש ראויים לתמיכה ולהבנה כמו אלו החולים בחולי הגוף. התקווה היא שנזכה להכיל את החולים הללו בקרבנו ולהיטיב את הטיפול בהם – ושעל ידי שמירת ההלכה יזכו לחוש את קירבת הקב"ה. לצפיה בעמודים לדוגמא מהספר "נפשי בשאלתי" לחץ כאן
הרב יונתן רוזנצוויג הוא רב קהילה בבית שמש, מלמד במסגרות שונות ומחבר ספרים. בשנת תשפ"א הקים את מרכז "מעגלי נפש" לעיסוק בתחומי הלכה, קהילה ובריאות הנפש.
ד״ר שמואל הריס, עולה מאוסטרליה, הוא פסיכיאטר בכיר שכיהן כמנהל השירות הפסיכיאטרי בבית החולים הדסה. בשנים האחרונות הקים את מכון דביר, הנותן שירות רב־תחומי, ומטפל באוכלוסיית דוברי האנגלית בארץ.